• Cégadatok
 • Történet
 • Kiadó
 • Térkép
 • Hasznos linkek
 • TÖRTÉNET

  Cégünk közel tizenöt évvel ezelőtt alakult több fiatal és ambiciózus mérnök összefogásával. Célunk kezdetektől fogva az volt, hogy az informatikát (bioinformatikát, majd biotechnológiát) és a műszaki tudományokat az egészség, illetve a társadalom szolgálatába állítsuk. E törekvés érdekében azóta is számos non-profit, karitatív társadalmi megmozdulásban rész vállalunk, sőt számos esetben mi magunk voltunk az ilyen jellegű projektek életre hívói.

  Az iparban, Magyarországon elsőként kezdtünk foglalkozni algakutatással. Zöld energia előállítására alkalmas foto-bioreaktorokat terveztünk, majd az első sikereken felbuzdulva az élelmiszeriparban használatos algák felé fordult figyelmünk és erre a célra fejlesztettünk ki egyedileg testre-szabható termesztő berendezéseket. Ezek között van algaital előállító, vendéglátóipari automata és laboratóriumi kísérleti bioreaktor is.

  Munkánk eredményeként hét különféle magyarországi és nemzetközi szabadalom született melyekből sikerrel értékesíthettünk külföldre is. Több magyarországi laboratórium használja a mi berendezéseinket.

  Együttműködő partnereink voltak többek között a Szegedi Egyetem Népegészségtani Intézete, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány több kutatóintézete és a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség is; de a Debreceni Egyetem, a Károly Róbert Főiskola, a Nyugat-magyarországi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem által alkotott konzorcium - a "Zöld Energia Felsőoktatási Együttműködés" számára is vállaltuk a gyakorlati képzésben való részvételt, gyakorlati helyek biztosításával.

  Az Innovum Kft. 2006 és 2012 között, hat éven keresztül innovációs menedzsment és klasztermenedzsment feladatokat látott el a Havaria Környezet- és Egészségtechnológiai Klaszterben. Az ArchEnerg Klaszterrel, illetve a Pannon Forrás Hálózattal és a Közép-magyarországi Innovációs Központtal közösen megalapította a több országra kiterjedő Kárpát-medencei Innovációs, Üzletfejlesztési és Képzési Hálózatot.

  Innovációs munkánkért a Havaria, a NESsT és a Citibank elismerő okleveleit is megkaptuk.

  Később a műszaki profil háttérbe szorult és az élelmiszer-innováció került előtérbe. Cégünk honosította meg, helyesebben élesztette újra a magyarországi "kásakultúrát". Tudniillik a hazai gasztronómia bővelkedett gabonapép alapú egészséges és tápláló fogásokkal, ám sajnos a két nagy háború nélkülözése megkeserítette ezeket a hagyományos ízeket.

  Lehetőségünk volt egy különleges projektben részt venni, ahol a világ vezető kutatóintézetei számára prezentálhattuk eredményeinket. Pár hónapos előkészítő munka után négy kollégánk az Egyesült Államok, Finnország és Németország után a Svédországi Skane régió innovációs ügynökségével tárgyalt. Itt többek között olyan élelmiszer-ipari innovációkkal ismerkedtünk meg, mint a szívószálba integrált Bifidus granulátum és egy sor más, az egészséges táplálkozást vagy a funkcionális- és reformélelmiszereket érintő újítás.

  Közös munkánk eredményeként született meg saját étrend-kiegészítő családunk mely a kapszaicin vegyületét hasznosítja több más létfontosságú ásványi anyag és vitamin megadott kombinációjával, vizes oldat, kapszula és alkoholos tinktúra formájában.

  Az egészséges élelmiszerekre koncentrálva kizárólagos magyarországi képviseleti szerződést közöttünk a 22 országban jelen lévő Malsena cégcsoporthoz tartozó rigai malomipari vállalattal, mellyel magyarországi fejlesztő partnerként együttműködve az általuk gyártott reformélelmiszerek új arculatát alakítottuk ki Herkuless néven.

  Magyarország legnagyobb zabkása importőrévé váltunk és a tíz évvel korábbi filozófiánknak megfelelően segíthettük a magyar embereket, hogy megőrizhessék egészségüket egy hosszabb, boldog élet felé vezető úton.

  Családi vállalkozásként működünk annak minden előnyével és hátrányával együtt; és mint ilyen, a család mérete és összetétele határozza meg az üzletmenetet. Mivel hál' Istennek ez a család egyre bővül, jelenleg a másfél évtized alatt felhalmozott tudást és tapasztalatot kamatoztatjuk, hogy másokat is sikerre segítsünk. Változatos szakmai területen vállalunk tanácsadást jellemzően az informatikai és innovációs tudományokban.

  Feladatunknak érezzük, hogy amennyire forrásaink engedik támogatást nyújtsunk a hazai sport kluboknak, karitatív szervezeteknek és fiatal értelmiségieknek. Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a népbetegségekre (elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, emésztőszervi megbetegedések) és a fókuszt a helyes táplálkozásra és rendszeres mozgásra irányítsuk.

  Az elmúlt időszakban ennek szellemében részt vettünk a Herbária Akadémián, több egészséges ételeket népszerűsítő bemutatón, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramján az IBV egészségnapon, a Szegedi Tudományegyetem és az Életvezetési Tanácsadó Központ közös egészségnapján, az ország több Gyermeknapján és más kulturális rendezvényeken.

  Jelentős adománnyal támogattuk a Jótékonysági Mikulás Futást, a Fit World Gorillák Rugby Clubot, az Újszülött Életmentő Szolgálatot, a Műegyetemi Hallgatókért Alapítványt és a Katolikus Karitászt, mely utóbbi segítségünkkel közel 1500 rászoruló kisgyermek számára tudott egészséges élelmiszert biztosítani. Úgy véljük, az egészségre áttérni sosem késő. Szeretteinknek minden egyes nappal meghosszabbított élet, minden előcsalt mosoly ajándék.  Csapatépítő patnerünk az Explora Kaland: szabadulós játékuk tényleg rabul ejt!